Lifestyle Magazine


Bli inspirerad


  1. 10 av verdens vakreste strender

Drømmer du om tusle barføtt i myk, kritthvit sand og å snorkle etter skatter i krystallklart, turkisfarget hav?

Hvorfor kaste bort verdifulle feriedager i jakten etter de beste strandlinjene når folket allerede har testet og vurdert. Reisenettstedet Tripadvisor.no har nemlig spurt sine reiseglade brukere om å stemme frem verdens beste strender.

Her har du 10 av verdens vakreste strender. Finn frem solbrillene og la deg inspirere av de vakre bildene. Kanskje er det en av disse stedene som blir det neste feriemålet?

Grace Bay, Providencials, Turks-og Caicosøyene1. Grace Bay, Providencials, Turks-og Caicosøyene
På Grace Bay-stranden ved Turks-og Caicosøyene, er vannet krystallklart og turkist, omringet av blendende hvit sand. Denne stranden man kan dra til året rundt, grunnet et godt og jevnt klima. Et paradis å besøke - en visstnok en strand man aldri glemmer etter et besøk. 

 

 

Baia Do Sancho, Fernando de Noronha, Brazil2. Baia Do Sancho, Fernando de Noronha, Brazil
Denne stranden er ligger på den vulkanske øygruppen Fernando De Noroncha, og reisende forteller at den er noe av de vakreste de har sett i deres liv. Stranden ligger faktisk ganske utilgjengelig til, men dette er også en av grunnene til at folk elsker den så høyt. Turkist vann og korallrev så langt øyet kan se - en drøm å besøke!

 

 

Playa Paraiso, Cayo Largo, Cuba3. Playa Paraiso, Cayo Largo, Cuba
Som navnet tilsier, blir denne stranden kalt paradis på jord. Reisende forteller at fargene her er vanvittig sterke og fine, vannet er varmt å svømme i, og sanden er kritthvit. Denne stranden ligger også langt vekk fra de typiske turiststedene, noe du vil sette stor pris på når du kommer dit.  

 

 

Anse Lazio, Praslin-øya, Seychellene4.  Anse Lazio, Praslin-øya, Seychellene
Anse Lazio blir år på år kåret til den fineste og mest populære stranden på Seychellene. Det er ikke rart, da reisende ser på denne stranden som den mest perfekte stranden de noensinne har vært på. Hvis du tenker på å reise til Seychellene, så er det godt å vite at temperaturen er fin året rundt.

 

 

Cayo De Aqua, Los Roques, Venezuela5. Cayo De Aqua, Los Roques, Venezuela
Tusler du langs fantastiske Cayo De Aqua har du det karibiske hav både på høyre og venstre side. Denne stranden tar virkelig pusten fra deg. Kritthvit sand, og glitrernde blåtoner både i havet og himmelen!

 

 

 

6. Flamenco Beach, Puerto Rico
Foruten et nydelig azurblått hav, kan du også se de vakre fjellene i bakgrunnen på Flamenco Beach. En strand ingen vil reise fra når de først besøker Puerto Rico!
Flamenco Beach, Puerto Rico

Playa De Ses Illetes, Formentera, Balearena7.  Playa De Ses Illetes, Formentera, Balearena
Playa De Ses Illetes ligger på nydelige Formentera, som kun er en kort flytur fra Norge. Havet er lyseblått og endeløst, solen varmer året rundt, og naturen rundt stranden er helt fantastisk fint!

 

 

 

Ngapali Beach, Ngapali, Myanmar8. Ngapali Beach, Ngapali, Myanmar
Planlegger du er reise til vinteren er dette en strand som reisende gjerne besøker mellom november og mars. En vakker og lang strand som er fri for både steiner og selgere. Myanmar er en forholdsvis ny og spennende reisedestinasjon, og rådet er å komme seg dit så fort som mulig før turistindustrien setter et for stort fotavtrykk. 

 

West Bay Beach, West Bay, Honduras9. West Bay Beach, West Bay, Honduras
Reis hit mellom februar og august, og ankom snorkleparadis nummer én! Klart vann, utrolig sand og rolige farvann, mener besøkende som reiser til Honduras!

 

 

 

 

 

Nacpan Beach, El Nido, Fillipinene10.Nacpan Beach, El Nido, Fillipinene
Vakkert landskap, rent, frisk og krystallklart vann. Nacpan Beach er elsket av alle besøkende, og er finest å besøke mellom desember og mars. En uberørt og nydelig perle av en strand!

 

 

 

NOEN SMARTE RÅD I SOLEN
Når solen skinner, enten vi er hjemme i Norge, eller på en av verdens vakreste strender, er det svært viktig med gode solbriller. Her er noen viktige tips du må være klar over når du skal kjøpe solbriller.

1. Kjøp CE-merkede solbriller.
I EU er det etablert at alle solbriller skal være CE merket, og for å kunne merke en solbrille med CE må de stoppe all skadelig UV-stråling. Vær på vakt etter falske CE-merker i utlandet.

2. Kjøp briller som omslutter øynene
Spesielt ved stranda, men også fjellet og i snø, der lyset reflekteres mye, er det viktig med briller som dekker godt til øynene. Refleksjoner kan nemlig sende UV-stråler inn fra siden og ovenfra om ikke brillen dekker godt nok.

3. Barn skal ha egne briller
Ikke glem barna. Barnas øyne slipper inn mer lys en voksnes. I tillegg er ofte barna mer ute enn oss voksne.

4. Bruk solbriller selv i gråvær
Ikke la deg lure av gråværet. UV-strålene er der likevel. Dette gjelder spesielt i sydlige himmelstrøk der strålingen er kraftigere enn her hjemme.


Les flere tips om solbriller:
Hva er UV-stråling
Dette gjør farger i glass med synet ditt

Solbriller vi ønsker oss til drømmeferien
  1. Persol 3092-S-M 9005/51 50-19
    Persol
    3092-S-M 9005/51 50-19
    kr 1 909